Сьогодні у день вишиванки відбулася ще одна патріотична подія фестиваль патріотичного кіно "Кінотриумф.zp.2018" команда нашої 100 школи представила власний патріотичний фільм "Україна майбутнього" та посіла перше місце серед дебютантів та перше місце в номінації " Найкраща патріотична ідея фільму".

День національного оберегу

17 травня 2018 року в ЗСШ № 100 відзначили Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції - День Вишиванки. Свято національного оберегу об’єднало і дорослих, і малих: вражала кількість красивих та радісних людей, одягнених у прекрасну вишиту сорочку-оберіг - український символ здоров’я та краси, щасливої долі і родинної пам’яті.
У цей особливий день до школи на свято завітали кіборг Донецького аеропорту Зайцев Вячеслав Олексійович та Брановицька Ніна Костянтинівна, мати героя України, кіборга Ігоря Брановицького.
З самого ранку учні ЗСШ №100 мали змогу взяти участь у конкурсі малюнка на асфальті «Квітуча Україна», а деякі представили родинні реліквії на виставці авторських робіт «Родина вишиванка». Шкільна малеча та педагогічний колектив переглянули дефіле у вишиванках та підтримали Всеукраїнський флешмоб. 
Дякуємо за активну участь кожному, хто долучився до свята. День національної святині дійсно об’єднує!

Незабутня зустріч

17.05.2018р. у ЗСШ №100 відбулася зустріч учнів 9-А класу з матір’ю Героя України, загиблого кіборга, воїна-патріота Брановицькою Ніною Костянтинівною та кіборгом Донецького аеропорту Зайцевим В’ячеславом Олексійовичем.
Зустріч відбулася в теплій та затишній атмосфері. Ніна Костянтинівна розповіла про Ігоря: про його дитинство, юність, службу в АТО, оборону Донецького аеропорту. Учні зацікавлено слухали розповідь Ніни Костянтинівни про сина. Також підготували презентацію про Донецький аеропорт, про цікаві факти з життя Ігоря Брановицького. 
Послухали розповідь Зайцева Вячеслава Олексійовича, який поділився своїми враженнями про участь в АТО. 
Учні подякували Ніні Костянтинівні та Вячеславу Олексійовичу, за те, що мають змогу спокійно жити і вчитися.
 

11.05.2018 з метою патріотичного виховання була проведена зустріч з лейтенантом Гавриленко О.О НГУ командиром взводу оперативного призначення та учнями ЗСШ 100 10-Б,10-В класів. Дякуємо за можливість спілкування з героями нашого часу.

11 травня, в актовій залі Класичного приватного університету підбили підсумки III міського конкурсу шкільних газет і сайтів Mediaschool-2018. Гасло конкурсу – «Українська культурна спадщина Запоріжжя». 
Змагались за звання найкращих школярі 85 навчальних закладів Запоріжжя. Було подано понад 92 творчі доробки.
Кращих з кращих визначали у номінаціях: краще фото «Закарбована мить»; кращій друкований матеріал «Про Запоріжжя з любов'ю»; кращій блог «Діалог з історією»; краща газета «Від Олександрівська до Запоріжжя».
Перше місце в номінації кращій блог «Діалог з історією» зайняла учениця 9-Б класу - Сбродова Катерина. Керівник проекту - Волкова Вікторія Анатоліївна.

 

5 травня для учнів 5 - а,б,в класів уроки природознавства були проведені на свіжому повітрі. Діти змагалися знаннями флори та фауни України. 

4 травня 2018 Євроклубовці ЗСШ№100 взяли участь в брейн-ринзі в рамках кампанії "Будуємо Європу в Україні" від Представництва ЄС в Україні. Мета брейн-рингу пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей.

УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Вітаємо фіналістів шкільного талант-шоу «100 має талант»

 Початкова школа

      Кришталевий черевичок

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Подимська Аліса

2

Горобець Ксенія

3

Семенова Карина и Кобзарь Артем

  

Золоті голоси

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Груша Валерія, Хіжняк Настя

2

Шмідт Ксенія

3

Капшитар Дар’я

  

Мистецтво перевтілення

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Шамаєва Оля

 1г

2

Кіра Калашнікова

3

Пасько Анастасія

  

Віртуози

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Сергей Савельев

2

Левченко Дима

3

Дончак Анастасія

  

Спортивне мистецтво

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Литовченко Діана, Єфімова Олена

1а, 2б

2

Рита Логвин

3

Четиріна Поліна, ЧетирінаОлександра

  

Золоті руки

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Сухенко Аліна

2

Бабка Марина

3

Лавриненко Дар'я

 

Золотий олівець

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Власенко Олександр

2

Бондар Валерія

3

Кондратовець Катерина

  

Фотовитівки

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Чепіжко Костянтин

2

Пономарьова Вікторія

3

 

 

  

Х-Фактор

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Кулик Кароліна

2

Литвиненко Захар

3

 

 

  

Середня та старша  школа

 Кришталевий черевичок

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Чернявська Катерина

10а

2

Сисоєва Вероніка

3

Чурілова Альбіна

  

Золоті голоси

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Шугайло Мілана

2

Яровая Аліса

3

Вокальний ансамбль "Зіроньки"

  

Мистецтво перевтілення

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Чудін Дмитро

2

Придорожко Єлизавета

3

Чугуй Софія

  

Віртуози

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Бут Інна, Дончак Марія

2

Головін Олег

10а

3

Кущ Альона

 

Спортивне мистецтво

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Шипілова Аліна

2

Левадний Олександр

3

Колесникова Марина

 

Золоті руки

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Бут Інна

2

Сухенко Анна

3

Бутенко Анна

  

Золотий олівець

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Гудзенко Дарина

2

Польська Анжеліка

3

Бабіч Віолета

 

Фотовитівки

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Абрамова Софія

2

Чугуй Софія

3

Строєва Таїсія

11б

  

Х-Фактор

 

Прізвище, ім’я

Клас

1

Криворучко Яна

2

Бут Дарина

3

Кремчікова Дарія

11б

  Дякуємо всім за активну участь у глядацькому голосуванні!

Сьогодні, коли нові технології

 роблять значні кроки в освіті,

читання стає ще важливішим

ніж раніше.

 ДЖ. Простано

19 та 20 квітня 2018 року для учнів 5-А і 5-Б класів ЗСШ І-ІІІ ступенів №100

 м. Запоріжжя, бібліотекарями школи Павловою Т.П., Шаповаловою Н.М., вчителем зарубіжної літератури Скляренко С.Ф. були проведені незвичайні уроки «Вернісаж улюбленої книжки».

Мета уроку: активізувати інтерес до книги, популяризувати сімейне читання, розвивати мовлення, пам'ять, логічне мислення, формувати загальнолюдські цінності.

Учні за допомогою батьків підготували презентації, буктрейлери, розповіді про свої улюблені книжки.

Конкурси «Моя домашня книжкова поличка», «Впізнай героя за описом», вікторина «Так чи ні», «Бібліофреш», виставка книжкових новинок «Книги, з якими весело», змусили учнів переконатися в тому, яке неперевершене значення має книга в житті людини, поринути до безмежного світу літератури.

   На заході були присутні учениця 9-В класу Драганча Аліна та учень 6-В класу Іванов Юрій.

Драганча Аліна запропонувала переглянути свій буктрейлер «Подорож в книжковий світ», огляд нових цікавих книжок в шкільній бібліотеці, зробила короткий анонс кожної книги. Іванов Юрій зробив презентацію «Улюблений письменник – Жуль Верн», коротко ознайомив з його творами. 

 

27 квітня 2018 у Класичному приватному університеті (м. Запоріжжя) відбулося урочисте завершення фестивалю "Мультимедійний Шекспір 2018". Під час цього заходу переможці отримали дипломи І, ІІ чи ІІІ ступенів, інші учасники - сертифікати. 
Вітаємо наших переможців: Драгачу Аліну (9 – В клас) – учитель Скляренко С.Ф. і Сушка Олександра ( 10 – А клас) – учитель Гулая С.В. та учасників: Чуб Анастасію (11 – Б клас); Чеховську Валерію (10 –А клас); Подопригору Анастасію (10 – В клас) – учитель Гулая С.В.; Желяз Марію (11 – А клас); Щербину Олександра (9 – А клас); Чугуй Софію (8 – Б клас) – учитель Баєва І. В. 
Крім
того, для учителів відбувся майстер-клас "Shakespeare Studies for School Students".

27 квітня 2018 року активна учнівська молодь ЗСШ №100 відвідала "IV Всеукраїнський молодіжний форум взаємодії та розвитку."(Let's do it, Ukraine.)

27 квітня 2018 року у ЗСШ №100 пройшов День цивільного захисту. Педагогічний колектив організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я школи. В цей час до місця пригоди оперативно прибув задіяний у навчаннях аварійно-рятувальний автомобіль. Дітям рятувальники нагадали про правила безпечної поведінки під час надзвичайних ситуацій, продемонстрували перші дії при виникненні пожежі та розповіли про значимість професії рятувальника для молодого покоління.

24 квітня учні 7-Б класу ЗСШ№100 мали змогу прийняти участь в цікавому та пізнавальному тренінговому занятті, яке провела психолог КМД Махончук А.С., на тему:"Ми різні, але однакові"(профілактика булінга). Дуже дякуємо за співпрацю.

23 квітня для учнів 10-Б класу ЗСШ№100 видався особливо цікавим. До них завітав волонтер всесвітньої організації "АСЕТ" Гетьман Артем і провів тренінгові заняття: "Безпека в інтернеті". Дякуємо за співпрацю.

20 квітня в ЗСШ№100 відбулася благодійна акція "Серце до серця". Учні школи та педагогічний колектив прийняли активну участь у зборі коштів. Було зібрано 2028 гривень. Велика подяка всім хто прийняв участь.

Вітаємо учнів Запорізької спеціалізованої школи № 100

Калинчук Олександра - 10Б, Раєвську Єву – 11 –А, Луніну Софію – 11-Б, Рейду Анну -10- В, Чеховську Валерію – 10-А, Довганюк Ксенію – 9-Б та керівника команди Кодру Інну Юріївну з перемогою у міській літературній грі «Лабіринт» (ІІІ місце).

13 квітня 2018 року в учнів 10-Б класу ЗСШ№100 відбулася зустріч з старшим інспектором, Хортицького районного сектору Запорізького міськ-районного відділу з питань пробації південно - східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції, Попко Романом Сергієвичем. Бесіда, на тему: "Покарання: види та наслідки", пройшла у формі цікавого та пізнавального діалогу. Дякуємо за співпрацю.

Вітаємо!

Ученицю 10-б класу Піваєву Даяну з перемогою у конкурсі-захисту дизайн-проектів "Моя рідна школа - школа майбутнього" у номінації "Комп'ютерний дизайн" (керівник- Павєльєва Наталія Іванівна).

Учнів 11-а класу Когута Євгена, Желяз Марію, Мельнікова Данила, Шевченко Світлану з ІІІ місцем у конкурсі-захисту дизайн-проектів "Моя рідна школа - школа майбутнього" у номінації "Дизайн інтер'єру" (керівник- Марковська Ірина Борисівна).

 Бажаємо подальших перемог і творчих здобутків!

12 квітня 2018р. у ЗСШ №100 (директор Доновський С.М.) відбулась педрада на тему: "Нова українська школа: погляд з середини. Думки, які турбують усіх"

11 квітня 2018 року для дівчаток 6-х, 8-х та 9-х класів ЗСШ№100 видався дуже цікавим, тому що був присвячений жіночому здоров'ю. Дівчатка 6-х класів переглянули відеолекторій КМД на тему:"Між нами дівчатами ", а дівчатка 8-х та 9-х класів прийняли участь у зустрічі з лікарем акушером - гінекологом Запорізького центру здоров'я Касюк Людмилою Степанівною. Дуже дякуємо за співпрацю.

2 квітня 2018 р. у ЗСШ 100 для учнів 10 А класу лейтенант патрульної поліції, Денисенко Анастасія Олегівна, провела тренінг на тему: "Протидія булінгу в дитячому середовищі".

Славні традиції проведення Тижня дитячої та юнацької книги було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.
За доброю традицією свято розпочинається 2 квітня, в день народження великого майстра снів і казок Ганса Крістіана Андерсена.

В квітучій Данії, де народився я,
Бере мій світ своє начало.
Там данською пісні мені співала,
Казки шептала матінка моя.
Г.А. Андерсен

 

Її величність книга!.. Ніщо за своєю силою не може зрівнятися з нею. В ній зібрана мудрість усього людства, що передається від покоління. З дитячих років книжка допомагає нам пізнати себе і зрозуміти світ що нас оточує. Навіть в еру комп’ютерних технологій вона не перестає бути актуальною.
З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання з 2 квітня по 6 квітня в нашій школі проходить традиційний Тиждень дитячої та юнацької книги.
Цікаві заходи в рамках тижня запропонували своїм юним користувачам працівники шкільної бібліотеки ЗСШ №100 м. Запоріжжя. Розпочався він усною газетою «Свято книги», презентацією літературних новинок «Цікаві таємниці з книжкової скарбниці». Шанувальникам прекрасного слова було запропоновано переглянути книжкову виставку художніх творів «Читай, та будь успішним!» Біля виставки бібліотекарі провели експрес-огляд літератури для юних читачів. 
Багато нового, пізнавального і незвичного дізнались учні 7-А класу,
класний керівник Біляєва Г.О., під час екскурсії до дитячої бібліотеки-філії №1. Бібліотекарі школи Павлова Т.П., Шаповалова Н.М. спільно з бібліотекарями дитячої бібліотеки провели свято «Книга змінює світ».
Нікого не залишили байдужими розповідь про історію створення книги, гра «Розшифруй піктограму», розгадування кросворду. 
Слово і книга – безсмертні. Хай же не буде в житті нашої молоді жодного дня без хоча б однієї прочитаної сторінки з нової книги.

28 березня 2018 року в ЗСШ №100 (директор Доновський С.М.) відбувся педагогічний бенчмаркінг для вчителів на тему: «Обговорюємо нову українську школу»

В гостях у військовій частині Національної гвардії України
26 березня 2018р. з нагоди святкування ІУ річниці створення Національної гвардії України учні Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №100 відвідали військову частину 30/29 Національної гвардії України. Діти побачили урочисте шикування військових. Гостинні господарі продемонстрували різні види озброєння, які школярі мали змогу не тільки побачити, а й потримати в руках; побачили і почули цікаву розповідь про військові автомобілі, які побували в зоні проведення АТО. Також відвідали музей даної частини, навчальні кабінети та житлові кімнати солдат.
Дякуємо за цікаву зустріч бійцям Національної гвардії України. Вітаємо з професійним святом, бажаємо мирної та спокійної служби.

23 березня 2018 року для учнів 6-А та 6-Б класів ЗСШ №100 була організована зустріч з лікарем- методистом КУ "Обласний центр здоров'я" . Максименко О.В. Бесіда , на тему: "Профілактика туберкульозу" була приурочена до всесвітнього дня боротьби з туберкульозом 24 Березня . Дякуємо велике за співпрацю.

 21 березня Всесвітній день поезії. Вже традиційними стали творчі зустрічі учнів ЗСШ №100 м. Запоріжжя з поетами Запорізького краю в Запорізькій обласній науковій бібліотеці. Ось і сьогодні, 21 березня,  свято поезії відвідали учні 11-Б класу, класний керівник Короленко Олена Геннадіївна. Зустріч з поетом проходила в Центрі національних культур обласної наукової бібліотеки. Чудова літературно-музична зустріч! Свої вірші презентував запорізький поет , член літературного об’єднання «Пошук» ім. М. Лиходіда», Ігор Корсар. Запорізький композитор Юрій Ланєєв написав музику на вірші І. Корсара. Чудова музика, чудове виконання Юрія Ланєєва  під акомпанемент гітари захопило увагу учнів. Вони уважно слухали, підспівували виконавцю. Видавець книг І. Корсара,  Ольга Меркулова презентувала нову книгу віршів поета.

   Після закінчення свята поезії учнів запросили на екскурсію до відділу технічно-економічної літератури. Завідуюча відділом Назаренко Жанна Дмитрівна розповіла про 3D принтер, робототехніку.

    В залі рідкісних книг учні ознайомилися з раритетними книгами: від найменшої книги поезії О. Пушкіна, «захалявної» книги Т. Шевченка до книг сьогодення.  Дуже зацікавив дітей Музей раритетної техніки. Вони з цікавістю і здивуванням розглядали старовинні телефони, радіо програвачі, годинники, магнітофони, предмети побуту та меблі, які знаходилися в приміщенні першої бібліотеки в 1904 році.

     Зал іноземної літератури просто вразив учнів своєю сучасністю, різноманітністю літератури, починаючи з американської до японської. технічним оснащенням.

   Ця зустріч відбулася завдяки тривалій співпраці бібліотекарів ЗСШ №100 Павловій Тетяні Петрівні, Шаповаловій Наталії Михайлівні,  бібліотекарю Центру національних культур Приймаченко Наталії Леонідівни та завідуючій відділу технічно-економічної літератури Назаренко Жанни Дмитрівни Запорізької обласної наукової бібліотеки. Дякуємо колегам за чудові та пізнавальні заходи.

22 березня 2018 року для учнів 10-Б класу ЗСШ №100 була організована зустріч з волонтером всесвітньої благодійної організації "АСЕТ" Гетьман А.О. Лекція :"Творці історії" пройшла у формі тренінгу. Учні із задоволенням виконували завдання та приймали участь у обговоренні.

Вітаємо команду " Молодь"


21 березня 2018р. на базі ЗЗШ№75 відбувся зональний етап конкурсу "Обери життя". Команда ЗСШ№100 "Молодь" представляла Дніпровський район і посіла ІІІ місце. Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення даного заходу.

20 березня 2018 року для учнів 10-В класу ЗСШ №100 була організована зустріч з лікарем дермато-венерологом КМД Корсаковою О.В. Спеціалістом була проведена лекція на тему :" Профілактика туберкульозу", приурочена до всесвітнього дня боротьби з туберкульозом 24 березня. Дякуємо велике за співпрацю.

14 березня 2018 року відбулася ділова зустріч у ЗСШ №100  адміністрації, класних керівників 1-4 класів, батьківської громадськості щодо удосконалення освітнього середовища початкової школи на 2018-2019 н.р. 

Молодь обирає здоровий спосіб життя

13 березня 2018 року на базі ЗСШ № 100 відбувся районний етап Обласного конкурсу з пропаганди та розповсюдження здорового способу життя «Обери життя…»
Дякуємо всім учасникам за яскраві виступи та якісну підготовку до конкурсу.

05 березня 2018 р. був дуже насичений для учнів ЗСШ №100. А саме для учнів 6-А класу була організована зустріч з інспекторами із зв'язків з громадськістю УВПЗО Михайловським О.О та Кириченко І.В. Бесіда на тему :"Шкільний булінг та його прояви" проходила у формі діалогу. 

А для учнів 9-Б та 9-В класів волонтери Запорізького молодіжного центру "Рука підтримки" Писаренко Н.Н та Плахотя К.В. підготували відеолекторій на тему:"Життя найбільший скарб". Дуже дякуємо за співпрацю.

Урок-екскурсія до міста Читайликів

Книга мудру дасть пораду, Книга розуму навчить!

З метою ознайомлення першокласників з роботою шкільної бібліотеки, виховання любові та шани до книги, поваги до людей, що працюють над створенням книг, 28 лютого 2018 року в бібліотеці ЗСШ І-ІІІ ступенів №100 бібліотекарі Павлова Т.П., Шаповалова Н.М. провели екскурсію-знайомство для учнів 1-В класу, вчитель Мітова А.М. 

У вигляді цікавої гри діти ознайомилися з основним вмістом бібліотеки та повторили свої знання про казки. Також переглянули новинки періодики для малят та повторили правила користування книжками. Першокласники читали та відгадували загадки, вгадували казкових героїв за ілюстраціями, впізнавали предмети казкових героїв за асоціаціями.

Книга – джерело знань. Саме від того, яка буде культура учнів у ставленні до книг та навчальної літератури, так вони і будуть читати та навчатися у школі.

Читайте та дбайте про книги, бо: «Дім, у якому немає книги, схожий на тіло без душі». (Марк Тулій Цицерон).

27 лютого 2018 року в ЗСШ №100 була організована зустріч для учнів 8-Б та 8-В класів з волонтерами Писаренко Н.Н., Закатянська Н.Л., Затворна О.В. Запорізького обласного молодіжного центру "Рука підтримки". Тема відеолекторію: "Життя - найбільший скарб". Учні переглянули короткометражний фільм : " Цирк бабочек" та мали змогу взяти участь в цікавому діалозі.

Уроки футболу в ЗСШ №100

Департамент освіти і науки Запорізької міської ради спільно з футбольним клубом «Металург» 27 лютого 2018 року на базі Запорізької спеціалізованої школи № 100 запустили новий міський соціальний проект для школярів «Уроки футболу».

На футбольне свято до школи завітало багато гостей: директор департаменту освіти і науки Запорізької  міської ради Погребняк Юлія Валеріївна, заступник завідувача науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Немчин Віктор Вікторович, начальник територіального відділу освіти Дніпровського району Литовченко Яна Юріївна, директор комунального підприємства міського футбольного клубу "Металург" Лупашко Максим Володимирович, керівник відділу розвитку комунального  підприємства міського футбольного клубу "Металург" Щербаков Дмитро, тренер міського футбольного клубу "Металург", гравці клубу Сарапій Едуард та Величко Микита. До учасників зустрічі з привітанням звернулися директор департаменту освіти і науки Запорізької  міської ради Погребняк Юлія Валеріївна та  директор комунального підприємства міського футбольного клубу "Металург" Лупашко Максим Володимирович.

Важливим підсумком футбольного свята для вихованців ЗСШ №100 стала можливість продовжити спілкування із улюбленими спортсменами та, власне, гра в футбол.

24.02.2018 року команда учнів ЗСШ № 100 "Правова сотня" взяла участь в щорічному правовому турнірі "Права людини: міжнародній та національний вимір". Учні були нагородженні грандом на знижку при навчанні на будь-якому факультеті ЗІЕІТу за відмінні знання з права та вміння їх застосовувати в повсягденному житті.

31 січня 2018р. у ЗСШ №100 відбулось ІІ засідання Школи фахового зростання класного керівника «Ефективність національно-патріотичного виховання в системі виховної роботи класного керівника». Свій досвід виховання з дітьми презентувала Скорженко М.М., класний керівник 7-А класу. Вихованці народознавчого гуртка показали гостям зимовий вертеп.

25 січня 2018р відбулася зустріч учнів 7-а та 7-б класів з інспекторами із 

зв'язків з громадськістю УПП в Запорізькій області Михайловський О.О. 

та    Кириченко І.В., які провели профілактичну лекцію "Підліток і закон". Інспетори розповіли проправопорушення, з чого вони починаються, а також про права та обов'язки громадянина України.

До Дня Соборності України в ЗСШ № 100 відбулась зустріч з депутатом Запорізької міської ради, кіборгом Донецького аеропорту, учасником АТО Зайцевим В’ячеславом Олексійовичем та кандидатом історичних наук Щуром Юрієм Ігоровичем. Юрій Ігорович провів лекцію «Українська революція 1918 року. Запоріжжя» для учнів 9 та 10 класів. Дякуємо Вячеславу Олексійовичу та Юрію Ігоровичу за пізнавальну та цікаву зустріч.

17 січня для учнів 7-в класу ЗСШ №100 була організована профілактична лекція. На захід "Підліток і закон" завітали фахівець ГТУЮ в Запорізькій області Житняк Л.А. та інспектори по зв'язкам з громадськістю УПП в Запорізькій області Михайловський О.О. 

та    Кириченко І.В. 

Кириченко І.В. розповіла про види адміністративних та кримінальних правопорушень, озвучила статті та їх зміст, а Михайловський О.О. - про правопорушення і з чого вони починаються.

Профілактична лекція пройшла продуктивно, адже мала характер діалогу між учнями та фахівцями.

ТВОРИ ДОБРО!

З Києва до Донецької області вирушив потяг єднання «Труханівська Січ». 17 грудня 2017 року потяг зупинився в Запоріжжі, де його приходу з нетерпінням очікували небайдужі до майбутнього власної країни українці. Увечері у БК «ЗАЗ» відбувався урочистий захід, на якому були вчителі та учні ЗСШ № 100, які долучилися до вищезгаданого національно-патріотичного проекту. 

Варто зазначити, що діти та дорослі й переглянули чудові виступи талановитих зірочок Запоріжжя. Приємною несподіванкою для колективу ЗСШ № 100 (директор Доновський С.М.) стала подяка від Голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля.

Дякуємо всім учням, учителям та батькам за благородні справи. Добро повертається сторицею! Світлого та мирного неба над нашою Україною!

Учні, вчителі та батьки ЗСШ № 100 долучились до акції «Подарунок для бійця». 20 грудня 2017 року вихованці школи через волонтера Ярошенко Олену передали для бійців АТО малюнки, листи, обереги, солодощі та засоби особистої гігієни.

16-17 грудня 2017 року учні нашої школи прийняли участь у обласному конкурсі з інформаційних технологій "У світі байтів" (номінація "Office"), який проводив Запорізький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді "Грані":

Желяз Марія (11а) - ІІ місце

Піваєва Даяна (10б) - ІІІ місце

Сушко Олександр (10а) - ІІІ місце.

Вітаємо переможців!

15 грудня учні школи 100 Савченко Анастасія (11а), Фендік Григорій (8а), Чирва Сергій (7б) відвідали майстер-клас "Популярний відеоролік: від ідеї до втілення" ІІ Міського конкурсу відеороликів «З любов`ю до рідного краю»! Дякуємо за майстер-клас!

15 грудня 2017 року в ЗСШ № 100 пройшов День волонтера Amway "Жити здорово!" для учнів 1-х класів. Разом із директором Сергієм Доновським та групою старшокласників-помічників малеча поринула у світ здорового спосoбу життя, здорового харчування. Під час зустрічі діти отримали корисну інформацію про вітаміни, якісні продукти харчування. Запам'ятати інформацію було легко з конкурсами та рухливими іграми. Здорові діти - щасливе життя.

14 грудня колектив ЗСШ №100 (Директор - Доновський Сергій Миколайович) нагороджений дипломом Дев’ятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті – 2017» за активну інноваційну діяльність у підвищенні якості навчально-виховного процесу.

13.12.2017 з учнями 11-А класу проведено тренінг спеціалістами ЗНУ з метою зближення вишу і школи, розширення учнівського простору. Школа соціального здоров’я. Тема тренінгу: «Дорослішай на здоров’я : формування у підлітків здорового способу життя, збереження репродуктивного здоров’я, формування сімейних цінностей, основ відповідального батьківства».

9 грудня 2017 року команда «Феміда» ЗСШ №100. В складі: Желяз Марія (11-А), Раєвська Єва (11-А), Чебан Аріна (10-Б) взяли участь у IV обласному турнірі юних правознавців. Метою турніру є підвищення загального рівня правової освіти, формування у дітей та молоді поваги до права, популяризації правових знань серед учнівської молоді та правового виховання школярів.

Вітаємо нашу команду та бажаємо їм успіхів у наступних змаганнях.

Всеукраїнський тиждень права в ЗСШ №100.

8 грудня 2017 року в ЗСШ № 100 пройшли вибори на пост Президента Головної кампанії школи. Учні та вчителі обирали між трьома кандидатурами: учень 9-а класу Манукян Арсен, учень 10-б класу Калинчук Олександр, учениця 10-а класу Щербак Дар’я. Зі значним відривом перемогла Щербак Дар’я ( 317 голосів). За Манукяна Арсена проголосували 125 учнів та вчителів. В активі Калинчука Олександра – 71 голос.  

Зважаючи на передвиборну гонку, констатуємо: самоврядування ЗСШ № 100 у гідних руках активістів шкільного життя! Кожен із кандидатів пройшов нелегкий передвиборчий шлях! Дякуємо Арсену та Олександру за участь!

Вітаємо Дашу з перемогою! Бажаємо успіху на посту Президента Головної кампанії школи!

У Запорізьку спеціалізовану школу № 100, на виховну годину у 6-В клас, приурочену до Дня Збройних сил України, завітав учасник АТО, 55 артбригади, 39 батальйону, 2 роти, Меклеш Руслан Йосипович. 

Руслан Йосипович розповів багато цікавого про свою нелегку службу, про бойові дії в гарячих точках і про життя в зоні АТО. Учні слухали реальні історії, дивилися, в яких умовах живуть і воюють захисники нашої країни з величезним інтересом. Кожен з нас відчув неймовірні емоції. Ми щиро дякуємо Руслану Йосиповичу за захист, мужність, силу, мир і патріотизм!

 07.12.2017  учні ЗСШ#100 ( 9А,9Б,9В класи) були присутні на Дні відкритих дверей в Класичному Приватному Університеті. Позитивні студенти-екскурсоводи, доброзичлива атмосфера, цікаві та пізнавальні майстер- класи,- все це ми побачили та відчули у стінах даного навчального закладу. 

Спасибі за співпрацю!!!

6 грудня День Збройних Сил України - це, насамперед, свято доблесті, відваги, сміливості і мужності. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

 День збройних сил України – одне з найважливіших свят в нашій країні, особливо в цей час, тому що на сході нашої країни триває АТО. На полі битви — захисники, воїни. 6 грудня в ЗСШ №100 (директор Доновський С.М.) відбувалася зустріч учнів 10-11 класів з воїном АТО, кіборгом Донецького аеропорту, депутатом Запорізької міської ради Зайцевим В’ячеславом Олексійовичем та Кривоносом Віктором, учасником АТО, добровольцем. Вони розповіли про події в зоні АТО та продемонстрували фільм «War Mothers». Учні з великою увагою слухали розповідь і переглянули фільм. Сильна половина людства, вітаємо зі святом! Нехай ваша сила та мужність завжди ґрунтуються на любові і підтримці рідних і близьких людей. І після будь-яких суперечок і баталій, які часто трапляються в повсякденному житті, вдома вас завжди чекає затишок і мир.

16 листопада 2017 року в ЗСШ № 100 відбувся І (шкільний тур ) змагання «Всезнайко».

Команди « Умка» (4-Акласу), «Науковий патруль» ( 4-Б класу), «Всезнайки» (4-В класу) прийняли активну участь у цікавих конкурсах з природознавства, мовознавства, математики. Креативно підійшли до виконання творчої роботи.

 Місця розподілилися наступним чином:

«Умка» (4-Акласу)                         -І місце,

«Всезнайки» (4-В класу)               – ІІ місце.

«Науковий патруль» ( 4Б класу)  - ІІІ місце,

 За результатами шкільного туру в наступному етапі змагань « Всезнайко» буде приймати участь збірна команда з 4-А та 4-В класів.

  БАЖАЄМО УЧАСНИКАМ ПЕРЕМОГ!

11 листопада в межах акції "Врятуємо Дніпро разом"  Подопригора Анастасія, Фурманова Алла (10 в клас), Бусалаєв Єгор, Левченко Микита, Когут Євген (11а клас) прийняли активну участь у екоквесті на о.Хортиця. Учні посіли І місце та були нагороджені сертифікатом та цінним призом.

20 листопада 2017 року, напередодні Дня революції гідності та свободи, відбувалася зустріч учнів 7 –А , 7 – Б , 9 – А, 10 – А класів з воїном АТО, кіборгом Донецького аеропорту, депутатом Запорізької міської ради Зайцевим В’ячеславом Олексійовичем, який розповів учням про події, які відбувались влітку 2014 року, у яких він безпосередньо брав участь та продемонстрував фільм про нашу Хортицю. Учні з великою увагою слухали розповідь учасника тих подій.

Євроклубовці ЗСШ № 100 взяли участь в 5-му Всеукраїнському филосовском форумі в ЗНУ "Філософія щастя" 16.11.17.

Учасники Євроклубу були відзначені грамотою за майстерність в презентації візитної картки в конкурсі.

В якості призу учасники отримали грамоту, книги, блокноти та іменний торт.

14.11.2017 року на території ЗСШ№ 100 відбулось урочисте відкриття сучасного спортивного комплексу. Реалізація унікального проекту стала можливою завдяки ініціативі людей, які не байдужі до здоров’я майбутнього покоління: міський голова Запоріжжя Буряк Володимир Вікторович, представники Запорізької міської ради, міський депутатський корпус, департамент освіти і науки Запорізької міської ради, адміністрація, педагогічний та батьківський колективи ЗСШ № 100 . 

На свято завітали гості: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пустоваров Анатолій Іванович, депутат міської ради, голова комісії з питань освіти, науки, культури, спорту і туризму Зайцев В’ячеслав Олексійович, депутати міської ради: Сірий Дмитро Вікторович, Рябцев Віталій Володимирович, Максимов Володимир Степанович, Костенко Ірина Борисівна, голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району Онода Костянтин Костянтинович, начальник територіального відділу освіти Дніпровського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Литовченко Яна Юріївна, представники дитячої юнацької спортивної школи «Металург» Мельничук Роман Володимирович, дитячої юнацької спортивної школи № 12 Горбенко Сергій Валерійович, обласної дитячої спортивної школи Пперебейніс Любов Миколаївна та Перебейніс Олена Миколаївна, майстри спорту з пляжного волейболу Щіпкова Євгенія, майстри спорту та кандидати в майстри спорту з баскетболу Биков Віталій, Биков Вадим, Наталюк Данило, Овчаренко Ілля та кандидат в майстри спорту з легкої атлетики Вертепа Анастасія Ігорівна.
Відкриття спортивного свята відбулось під олімпійським гаслом «Sitius.Altius.Fortius”.
На спортивному святі діти під керівництвом творчих вчителів ЗСШ №100 співали про здоровий спосіб життя, розминалися під ранкову зарядку, гордо підіймали український, запорізький та олімпійський стяги та урочисто розповідали ексклюзивно написані вірші про «найкращий в світі стадіон»:
«Найкращий в світі стадіон!
Без сумніву, ти з ним – чемпіон!
Хай спритність, сила і дитячий сміх,
Луна зі стадіону сотні літ!». 

«Родзинкою» спортивного свята були майстер-класи, які провели: заслужений тренер України з волейболу Перебейніс Любов Миколаївна, тренер-викладач ДЮСШ «Металург» Мельничук Роман Володимирович, тренер, кандидат в майстри спорту з легкої атлетики Вертепа Анастасія Ігорівна та випускники ЗСШ № 100: володар кубку України, неодноразова чемпіонка України, призер європейських змагань, майстер спорту з пляжного волейболу Щіпкова Євгенія, срібний призер чемпіонату Європи 2003 року з волейболу Перебиніс Олена, переможці чемпіонату України серед студентів 2017 року, майстри спорту та кандидати в майстри спорту з баскетболу Биков Віталій, Биков Вадим, Наталюк Данило, Овчаренко Ілля, а також вчителі фізичної культури ЗСШ № 100. 
Наостанок, констатуємо: майбутнє належить нашим дітям! І воно, неодмінно, буде світлим і яскравим, адже наші діти не тільки вірять у красу своєї мрії, а й з допомогою дорослих, втілюють МРІЮ в ЖИТТЯ!

13.11.2017 р. вiдбулася профорієнтаційна зустрiч учнiв 10-Б та 11-Б класiв з доцентом кафедри романськоï фiлологiï факультету iноземноï мови ЗНУ Удiловою Т.М.

10 листопада 2017 року учні 10-а класу (класний керівник - Татаренко Тетяна Іванівна) відвідали щорічну виставку "Ярмарка освіти".

Зустрілися з представниками вузів м.Запоріжжя та отримали консультації щодо вибору майбутньої професії.

З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед української молоді, виховання поваги до культури i традицій українського народу в ЗСШ № 100 пройшов перший етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 8 та 9 листопада 2017 року вихованці школи написали радіодиктант, підготували усну газету, листівки та газети до Дня української писемності.

МРІЇ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ!!!
02 листопада 2017 року ЗСШ № 100 радо вітала учнів, батьків та гостей на відкритті дитячого ігрового майданчика «Школа- територія відпочинку».
Нагадаємо, ще наприкінці березня 2017р. запоріжсталівці оголосили конкурс на кращий соціальний проект серед громадських організацій, муніципальних установ і жителів м.Запоріжжя та області «Мы - это город».
Наша школа брала в ньому активну участь і здобула перемогу, отримавши грант на 47460 грн, що дозволило здійснити мрію шкільної спільноти – побудувати майданчик, який має три локації: навчальну, ігрову та зону відпочинку.
На свято урочистого відкриття завітали шановні гості: директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Погребняк Ю.В., заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району - Гриценко В.В., начальник територіального відділу освіти Дніпровського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Литовченко Я.Ю.; начальник управління підбору, комплектування і розвитку персоналу ВАТ «Запоріжсталь» Койпиш С.В..
Гарний настрій усіх присутніх та їхні посмішки розігнали хмари над нашим Дніпровським районом, учні порадували веселим запальним танком, а свято закінчилось символічним запуском повітряних кульок, під час якого кожен загадав своє бажання.
Ми щиро вдячні металургійному комбінату «Запоріжсталь», батькам ЗСШ № 100 за внесок у розвиток підростаючого покоління.
Діти - це наше майбутнє, кожен з нас впевнений, що воно буде світлим і яскравим. Тож хай розум , спритність і дитячий сміх луна з майданчика багато літ!

31.10.17 учащиеся 9-В и 9- А классов ЗСШ#100 присутствовали на лекции в (Запорожской государственной инженерной академии) по теме "Бизнес. Перспективы для молодёжи".
Посетили несколько учебных лабораторий; видели элементы технологии производства сорных и цветных металлов, узнавали секреты энергосберегающих систем; видели действующие модели устройств с наших заводов - гигантов!!!
Экскурсия была интересной и содержательной; дети свободно общались с лектором и задавали вопросы,которые их интересуют. Спасибо организаторам за сотрудничество!!!

25 жовтня Євроклуб ЗСШ №100 взяв участь в семінарі, який проходив в обласній бібліотеці. На фото учасники - учні 100-ї та 28-ї школи.

Свято сміливості, мужності та героїзму
День Захисника України - це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави. 
12 жовтня 2017 року в ЗСШ № 100 відбулася зустріч учнів старших класів з воїном АТО, кіборгом Донецького аеропорту, депутатом Запорізької міської ради Зайцевим В’ячеславом Олексійовичем. В’ячеслав Олексійович представив увазі учнів та вчителів героїчний фільм про ситуацію на Сході України «Січ». Вражаючі кадри з перших секунд перегляду полонили увагу як старших людей, так і дітей. І дорослі, і малі побачили без прикрас важкі будні на передовій, угледіли нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Батьківщині захист.
Напередодні свята, 13 жовтня 2017 року, вихованці ЗСШ № 100 зустрілися з учасниками АТО Сапроновим Сергієм Володимировичем та Кислициним Олегом Анатолієвичем. До Дня захисника України учнівський, педагогічний, батьківський колективи школи передали солдатам солодощі, малюнки та листи. У такий спосіб діти та дорослі поділилися своїм теплом та подарували частинку своєї любові захисникам України.
Варто зазначити, що днями в ЗСШ № 100 відбулися заходи до Дня міста та свята українського козацтва. Почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців Бакуров Костянтин Дмитрович провів лекцію-екскурсію «Життя та військові подвиги славного кошового отамани війська Запорозького низового Івана Дмитровича Сірка». Навчальний тиждень закінчився на позитивній ноті конкурсом малюнків «Запоріжжя моє кохане» та вітанням зі святом сильної половини вчительського колективу ЗСШ № 100.
Любі чоловіки! Вітаємо вас зі святом! Хай патріотизм, сила волі та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі стануть вашими вірними супутниками на все життя! Миру, добра і процвітання нашій країні!

Для учнів паралелі 4-х класів відбулася зустріч з представником Запорізького наркологічного диспансеру Гриндюк М.В. 

На цій зустрічі діти прослухали інформацію та подивилися мультфільм на тему «Профілактика шкідливих звичок».

Діти із задоволенням слухали та активно вели діалог.

Виносимо подяку ЗНД за співпрацю.

6 жовтня 2017 року учні 11-а класу (класний керівник - Сідорцова Світлана Іванівна) провели для учнів початкової школи уроки на тему "Я обираю здорові звички".

1 клас - "Мій корисний сніданок"

2 клас - "Дитяча тарілка здорового харчування"

3 клас - "Рух - це здоров'я"

4 клас - "Здоров'є це життя"